Ενημέρωση της ΔΑΟΚ Π.Ε. Πρέβεζα προς τους κατόχους χοιροτροφικών μονάδων

Ενημέρωση της ΔΑΟΚ Π.Ε. Πρέβεζα προς τους κατόχους χοιροτροφικών μονάδων
Τοπικά Νέα, Διάφορα, 14 Σεπτεμβρίου 2018 | 13:49
Η ανακοίνωση
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας, ενημερώνει όλους τους κατόχους χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων εντατικής, ημισταυλισμένης, εκτατικής εκτροφής, καθώς και των οικόσιτων, ότι θα πρέπει:   

Να σημάνουν με ενώτια τα ζώα αναπαραγωγής (χοιρομητέρες και κάπρους) και με τατουάζ ή ενώτια τους παχυνόμενους χοίρους που δεν φέρουν την νόμιμη και υποχρεωτική σήμανση.

Να επικαιροποιήσουν άμεσα το μητρώο εκμετάλλευσής τους καθώς και το φαρμακευτικό τους μητρώο.

Να προσέλθουν άμεσα στις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές (Αγροτικά Κτηνιατρεία και Τμήμα Κτηνιατρικής) για να υποβάλουν την δήλωση απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.

Υπενθυμίζουμε την απαγόρευση άσκησης της νομαδικής χοιροτροφίας σε δάση και χορτολίβαδα από τις 31 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με τις κείμενες δασικές διατάξεις. Επομένως, όλοι οι χοίροι που περιφέρονται ελεύθεροι πρέπει τώρα και άμεσα να περιοριστούν σε σταυλικές περιφραγμένες εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κτηνοτρόφους, κυνηγούς) την τήρηση των μέτρων προφύλαξης διασποράς ασθενειών και την υποχρέωση κοινοποίησης στις αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές οποιασδήποτε υποψίας μολυσματικής νόσου σε χοίρους ή αγριόχοιρους.

Τονίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα είναι υποχρεωτικά, αποτελούν παράγοντα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των νοσημάτων και των προβλημάτων ευζωίας των χοίρων, ενώ η μη εφαρμογή τους επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με το Ν. 4235/2014.  

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Διάφορα
Βαθμολογήστε το!
Βαθμολογήστε το άρθρο:
3.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.