Δήμος Δωδώνης: Επιστολή Ντακαλέτση στην ΠΕΔ για το Γηροκομείο

Δήμος Δωδώνης: Επιστολή Ντακαλέτση στην ΠΕΔ για το Γηροκομείο
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 10 Αυγούστου 2018 | 14:51
Επιστολή στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλο απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Επιστολή στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλο απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ζητώντας από τον ίδιο αλλά και από το Διοικητικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με την λειτουργία του Γηροκομείου Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και στον κίνδυνο που υπάρχει να οδηγηθεί το ίδρυμα στο κλείσιμο εξ αιτίας του υπέρογκου προστίμου που έχει επιβληθεί επειδή φέρεται ότι διέπραξε τελωνειακή παράβαση, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας καυσίμων.

"Ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο μέσω της ανακοίνωσης των εργαζομένων του Γηροκομείου όσο και των δηλώσεων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εμπλέκεται υπηρεσιακός παράγοντας που Γηροκομείου ο οποίος δεν μετέχει καν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, προκύπτουν μείζονα ερωτήματα και σοβαροί προβληματισμοί για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Ενδεικτικό είναι ότι αποδίδεται στο ίδρυμα η κατηγορία της λαθρεμπορίας καυσίμων διότι το ζέσταμα του νερού, που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι, γίνεται, όπως αναφέρει η έκθεση ελέγχου, με πετρέλαιο θέρμανσης κι όχι κίνησης. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι το σύνολο του πετρελαίου προέρχεται από δωρεές", αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Ντακαλέτσης υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη δομή καλύπτει ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο τομέα.

"Σήμερα στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, φιλοξενούνται ανήμποροι υπερήλικες και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου.

Είναι από τις σημαντικότερες δομές της περιοχής που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε έναν τομέα μάλιστα όπου το κράτος έχει αφήσει τεράστιο κενό.

Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της δομής ώστε να το κρατήσουν όρθιο και να στηρίξουμε τον αγώνα της Μητρόπολης Ιωαννίνων να διαφυλάξει την λειτουργία του", επισημαίνει.

Ο κ. Ντακαλέτσης επισημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώσει την φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που δημιούργηθηκε ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου.

"Εκτιμώ ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, του κορυφαίου μας οργάνου, θα πρέπει να συζητήσει το θέμα και να λάβει σχετική απόφαση, ενώνοντας τη φωνή του με την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του Γηροκομείου και με τον αγώνα του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων", καταλήγει ο Δήμαρχος.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Βαθμολογήστε το άρθρο:
2.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Σχόλια-Ζώντας στην Πρέβεζα - 17/03/2019
Τοπικά Νέα, Διάφορα, Σφηνάκια 17|03|19

Σχόλια-Ζώντας στην Πρέβεζα - 17/03/2019