Δ. Μπαξεβανάκης: Θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πρέβεζα

Δ. Μπαξεβανάκης: Θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πρέβεζα
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 19 Οκτωβρίου 2017 | 23:10
Διήμερη επίσκεψη στην Πρέβεζα πραγματοποιεί από σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων - Τι είπε για τα ΕΠΑΛ, τα Δ.ΙΕΠ αλλά και την Σχολή Εμπορικού Ναυτικού
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες μέρες περί «λουκέτου» στο ΤΕΙ Πρέβεζας και μεταφοράς των τμημάτων του στα Γιάννενα ή στην Άρτα, ήρθε να διαψεύσει με  κατηγορηματική δήλωση του ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πρέβεζα.

Ο Υφυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε πως τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πρέβεζα θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Σήμερα Πέμπτη, επισκέφθηκε το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζα καθώς και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπου υπήρξαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όπως είπε συγκεκριμένα στην συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα.

Μάλιστα συναντήθηκε με όλους τους Διευθυντές των Δ.ΙΕΚ της Ηπείρου και όπως είπε «πρόκειται για τέσσερις Διευθυντές (Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Ηγουμενίτσας) που αγαπούν την δημόσια κατάρτιση κάτι που φαίνεται στη λειτουργία των Δ.ΙΕΚ».

«Φέτος εγκρίναμε την λειτουργία όλων των τμημάτων που εισηγήθηκαν οι διευθυντές, ενώ οι σπουδαστές που φοιτούν στα Δ.ΙΕΚ όλης της χώρας φέτος είναι 2000 περισσότεροι από πέρυσι» είπε ο κ. Μπαξεβανάκης τονίζοντας τη σημασία που δίνεται από το Υπουργείο στις δομές κατάρτισης.

Ο Υφυπουργός συνεχίζοντας είπε πως «Σε ότι αφορά το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο έγινε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς για τις μεγάλες τομές που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ μεγάλο μας στοίχημα είναι να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελληνική κοινωνία και οι Ελληνικές οικογένειες να αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά λύκεια ως μια ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή παράλληλα με τα γενικά λύκεια. Για το σκοπό αυτό έχουμε τροποποιήσει τη δομή των ΕΠΑΛ έτσι ώστε να είναι πιο ελκυστική, ενώ έχουμε δουλέψει πολύ στο μέλλον των αποφοίτων των ΕΠΑΛ αναφορικά με την εκπαιδευτική τους διαδρομή, με τη νομοθέτηση της εισαγωγής τους και στα πανεπιστήμια».

Συνέχισε λέγοντας πως «Η δεύτερη προοπτική που δουλεύουμε είναι η εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Καθιερώσαμε το μεταλυκειακό έτος, όπου ήδη 1200 απόφοιτοι συμμετέχουν στην πρώτη φάση, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση, όπου έχουν εξασφαλιστεί περισσότερες από 3000 θέσεις μαθητείας για αποφοίτους τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις».
 


 

Αναφερόμενος για το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στα Γιάννενα είπε «Δίνουμε μεγάλη σημασία ως Κυβέρνηση στα αναπτυξιακά σχέδια σε όλες τις Περιφέρειες. Θέλουμε όλοι οι φορείς που έχουν λόγο για την ανάπτυξη της περιοχής να καταθέσουν την άποψή τους και μέσα απ αυτό το διάλογο να καταλήξουμε σε κάθε Περιφέρεια, ποια είναι τα πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν έτσι ώστε η ανάπτυξη να πάρει ένα κοινωνικό χαρακτήρα, το αποτύπωμα της οποίας να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες. Θέλουμε αυτή η ανάπτυξη να αγκαλιάσει τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας, να δουν μια πραγματική αλλαγή στη ζωή τους».

Αναφορικά με την χρηματοδότηση και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ο κ. Μπαξεβανάκης μεταξύ άλλων τόνισε πως «Αντιστρέψαμε τον κατήφορο και είμαστε στην αρχή της ανάκαμψης. Μένουν πολλά να γίνουν. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Η πρώτη κίνηση που έγινε το 2017 θα συνεχιστεί με τον προϋπολογισμό του 2018 και σταδιακά με μεγάλη προσπάθεια θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει η δημόσια εκπαίδευση».

Αναφορικά με τα τμήματα των ΕΠΑΛ τόνισε πως «σήμερα λειτουργούν 1460 ολιγομελή τμήματα χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου, με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης».

Σχετικά με μια ειδικότητα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Πρέβεζας είπε πως έγινε συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με το ΤΕΙ της Πρέβεζας και προκειμένου να μην υπάρχει καμία ανησυχία ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε: «Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα τα τμήματα που λειτουργούν στην Πρέβεζα να μην συνεχίζουν να λειτουργούν στην Πρέβεζα», ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων που λειτουργούν στην ίδια Περιφέρεια με έναν τρόπο που δεν θα το επιβάλλει το Υπουργείο. Στην προκειμένη αναφορικά με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου είπε πως «θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση έτσι ώστε να δουν ποια τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως πανεπιστημιακά και ποια θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως τμήματα του ΤΕΙ».

Αναφορικά με τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ιδιωτικοποίησης των σχολών αυτών. Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Αυτό είναι κατηγορηματική δέσμευση και εκφράζω και την άποψη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Μπαξεβανάκης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία που πραγματοποιήθηκε στην «Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης».

Ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας ενώ στη συνέχεια θα  πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αργότερα θα επισκεφθεί και το ΤΕΙ και μετά το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Βαθμολογήστε το άρθρο:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.