892.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Πάργας

892.000 ευρώ   για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Πάργας
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 17 Απριλίου 2018 | 10:27
Κώστας Μπάρκας: «Αυτή η κυβέρνηση βελτιώνει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Ένα σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για το έργο: «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου/ τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πάργας του Δήμου Πάργας», το οποίο είναι προϋπολογισμού 892.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την προμήθεια δοκιμασμένου και έτοιμου για λειτουργική χρήση συστήματος τηλε-ελέγχου/ τηλεχειρισμού, το οποίο θα διαχειρίζεται αυτόματα το δίκτυο ύδρευσης της Πάργας, θα ελέγχει τις διαρροές του εξωτερικού και του εσωτερικού υδραγωγείου, καθώς και την απολύμανση του πόσιμου νερού.

Το έργο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων (τουλάχιστον 30% για το Δήμο Πάργας), στην προστασία της Υγείας ( μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παρεχόμενου προς την κατανάλωση πόσιμου νερού), στην αποτελεσματικότερη κάλυψη των υδρευτικών αναγκών (καταγραφή και συγκέντρωση σε βάση δεδομένων όλων των στοιχείων που αφορούν τις παραμέτρους λειτουργίας του υδραγωγείου), στη βελτιστοποίηση του κόστους συντήρησης, καθώς και στην αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών  (αυτοματοποιημένη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του Δήμου Πάργας για τη λειτουργική κατάσταση του δικτύου).

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ανέφερε τα εξής:

«Αυτή κυβέρνηση αγωνίζεται με συστηματικό τρόπο και βελτιώνει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέταξε ένα καινοτόμο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018, προκειμένου να αναβαθμίσει τον τομέα των υποδομών στο Δήμο Πάργας, προστατεύοντας την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την περιβαλλοντική ισορροπία.

Θα ήθελα να  διαβεβαιώσω τους πολίτες του νομού Πρέβεζας ότι αυτό το μονοπάτι σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο».

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Βαθμολογήστε το άρθρο:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.